Reeds op jonge leeftijd begin jaren 1940 was ik al veel bezig met het tekenen van voorwerpen. Later, tijdens mijn opleiding als bouwkundige, werden voor gebouwen ontwerpen gemaakt. Tijdens mijn dagelijks werk werd veel ervaring opgedaan met de vormgeving en verschijningsvormen van objecten. In mijn vrije tijd werden opleidingen gevolgd en artistieke vaardigheden opgedaan, door het schilderen van stillevens en soms een landschap met bebouwing. Onder andere bij Peter Dillen uit Veldhoven. 

 

Het weergeven van realistische-figuratieven voorstellingen heeft mijn voorkeur.Volgens de traditie van de 17de eeuwse schilders worden gebruiksvoorwerpen en stillevens door mij weergegeven. Aandacht voor details, stofuitdrukking en kleurgebruik staan centraal in mijn klassieke stillevens. Compositie en sfeer, wordt op mijn eigen wijze tot uiting gebracht.

 

Bij elk nieuw werk wil ik het vorige overtreffen. Het promoten en naamsbekendheid creŽren middels de publiciteit wordt door mij niet opgezocht. In het oude kerkje te Middelbeers werden in 2004 en 2007 panelen en doeken geŽxposeerd. In het kasteel in Gemert werden eveneens werken van mij geŽxposeerd. In de toekomst zullen nog meerdere werken tot stand worden gebracht.

 

 

M.H. Mertens.